Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: Naravna kozmetika za nosečnice, dojenčke in otroke

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, dermaestetik, mediestetik in mednarodno certificirana aromaterapevtka

Cena: 85,00 €

Spletni tečaj Naravna kozmetika za nosečnice, dojenčke in otroke ti omogoči, da za nego svoje kože, nosečniškega trebuščka in svojega malčka poskrbiš na povsem naraven način. Izdelki so skrbno sformulirani, do kože zelo nežni, hkrati pa učinkoviti pri odpravljanju najpogostejših kožnih izzivov. Na tečaju se naučiš ustvariti izdelke, ki bodo popolnoma prilagojeni vajinim potrebam.

V času nosečnosti ženska doživi veliko sprememb, ravno tako njena koža. Na tečaju se dotaknemo najpogostejših izzivov, vse od raztezanja kože in pojava strij, pa do nastanka celulita in skrbi za čvrste prsi. Zaradi hormonskih sprememb se pogosto pojavijo hiperpigmentacije (nosečniška melazma, ki ji rečemo kloazma), pojavijo se lahko mozoljčki ali akne, po porodu pa pride do intenzivnega izpadanja las. Ravno tako se lahko pojavijo popokane kapilare, krčne žile in hemoroidi ter občutek težkih, bolečih in oteklih nog. Dotaknile se bomo tudi nege bolečih in vnetih prsnih bradavic in primernega negovanja presredka (pred porodom in po njem).

Na tečaju se naučiš tudi izdelave izdelkov, ki se pri negi malčka najpogosteje uporabljajo. Ker verjamem, da derivatov nafte, ki se v konvencionalni otroški kozmetiki široko uporabljajo, na svojega malčka ne želiš nanašati, sem ti pripravila alternativo za večino "klasik", ki se priporočajo za nego malčka (npr. Sudocrem, Nivea relieving bottom ointment, Johnson's Baby olje ipd.). Na tečaju si ogledamo tudi nekaj najbolj popularnih izdelkov na trgu (tako s področja konvencionalne kot naravne kozmetike), proučimo njihove INCI deklaracije (seznam uporabljenih sestavin), jih pokomentiramo in povemo, kako jih lahko sama še nadgradiš in jih narediš še bolj naravne, nežne in učinkovite.

Razbile bomo tudi kar nekaj mitov o tem kaj je za otroško kožo primerno in kaj ne, saj se številne zavajajoče informacije že desetletja širijo tudi v zdravstvenih krogih in jih preko šol za starše in patronažnih sester medicinsko osebje še vedno prenaša na mlade starše, ki s tega področja znanja nimajo dovolj, da bi vedeli, da informacijo niso pravilne. Zato sem v tečaj zajela tudi podatke iz študij in velik del predavanja namenila spoznavaju specifik otroške kože, da boš vedela kako jo negovati od prvega dne, pa vse dokler ti bo tvoj sonček to še dopustil (potem pa mu boš izdelala take, s katerimi se bo lahko negoval sam). ;)

Ker sem želela, da je tečaj primeren za kogarkoli, je večina izdelkov za izdelavo dokaj enostavna. Vendar brez skrbi. Če spadaš med naprednejše ustvarjalke in formulatorke, boš z novopridobljenim znanjem lahko z obravnavanimi sestavinami izdelala tudi neprimerno naprednejše izdelke, npr. emulzije. So pa vsi izdelki skrbno sformulirani in vsebujejo najboljše naravne sestavine, ki bodo podprle tako kožo mamice kot malčka.

Pocrkljaj vaju s povsem naravnimi izdelki, ustvarjenimi z najboljšimi sestavinami in ogromno ljubezni. ♥

Facebook live: Podpora nosečki in malčku z naravnimi pripravki

Vsebina po modulih:

  1. 1. MODUL: Nega nosečniške kože in njeni izzivi
  2. 2. MODUL: Kako se otroška koža razlikuje od kože odraslega?
  3. 3. MODUL: Nega dojenčkove kože
  4. 4. MODUL: Najpogostejši kožni izzivi dojenčkov in mlajših otrok
  5. 5. MODUL: Izdelki za nego dojenčkove in otroške kože
  6. 6. MODUL: Sestavine, ki najpogosteje povzročajo draženje in zahtevajo previdnost
  7. 7. MODUL: Čiščenje otroške kože in las
  8. 8. MOUDL: Nega otroške kože, ustnic in las
  9. 9. MODUL: Najpogostejše sestavine, uporabljene v otroški kozmetiki
  10. 10. MODUL: Formulacije za domače ustvarjanje:
    • Prestižni mousse "Srečka nosečka"
    • Negovalni balm "Trebušček"
    • Lanolinska krema "Najin čas"
    • Cinkovo mazilo "Vesela ritka"
    • Otroški puder "Suha ritka"
    • Nežno olje za prhanje "Poskočni malček"
    • Mazilo proti temencam "Bučka"


Potrebno predznanje
:
Za udeležbo na tečaju ne potrebuješ posebnega predznanja. Recepture sem zasnovala tako, da jih lahko ustvari kdorkoli, saj so za izdelavo enostavne. Z vso potrebno teorijo te opremim na tečaju. ;)

Darilo:
Ker te rada pocrkljam, sem se v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike dogovorila, da ti ob nakupu pripada 15% popust. Kodo za popust prejmeš ob nakupu tečaja.

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Priporočilo:
Ob tečaju sta bili izdani e-knjižici Negovalni olji za vaju z dvema dodatnima formulacijama, ki jo lahko kupiš TUKAJ, in Aromaterapevtske mešanice za difuzor ali izparilnik s tremi formulacijami, ki jo lahko kupiš TUKAJ.

Spletni tečaj: Naravna kozmetika za nosečnice, dojenčke in otroke

Tečaj je idealen zate, če želiš:

  • izvedeti vse o posebnostih nosečniške in otroške kože;

  • se izogniti najpogostejšim napakam pri negi (pogosto svetovani tudi na internetu ali s strani zdravstvenega osebja);
  • pregled najbolj uporabljanih izdelkov s trga, uporabljenih sestavin in mojih predlogov za še boljše izdelke;
  • izvedeti katere sestavine so najboljše za nego nosečnice in otročka, saj so dovolj nežne in varne;
  • spoznati kako lahko na enostaven način izdelke pripraviš sama;
  • ugotoviti katerim sestavinam se je pri negi bolje izogniti in zakaj;
  • izvedeti zakaj določeni najbolj popularni izdelki niso najprimernejši za vaju in kako vama lahko izdelaš (še) boljše.

Spletni tečaj je zasnovan tako, da je primeren za kogarkoli, saj je večina izdelkov za izdelavo dokaj preprostih. Vsi izdelki so prilagojeni nežni negi in občutljivi koži nosečnic in otročkov.

Spletni tečaj: Naravna kozmetika za nosečnice, dojenčke in otroke

Na tečaju te čakajo formulacije:

  • Prestižni mousse "Srečka nosečka": čudovit izdelek za nego nosečniškega trebuščka in kože celega telesa
  • Negovalni balm "Trebušček": dodatna intenzivna nega kože, ki se razteza (proti strijam)
  • Lanolinska krema "Najin čas": za nego bolečih, vnetih in popokanih prsnih bradavic
  • Cinkovo mazilo "Vesela ritka": za vneto ritko, plenični izpuščaj in pravzaprav skoraj vsak kožni izziv tvojega malčka
  • Otroški puder "Suha ritka": ohranja nežno otroško kožo suho in deluje protivnetno
  • Nežno olje za prhanje "Poskočni malček": za razliko od klasičnih tušgelov kože na izsuši in je do nje zelo blago
  • Mazilo proti temencam "Bučka": emolientno mazilo za mehčanje in lažje odstranjevanje temenc

Z nakupom spletnega tečaja prejmeš:

  • strokovno predavanje s področja otroške kože, njenih posebnosti in reševanja najpogostejših izzivov,
  • obsežen pregled najpogostejših sestavin, ki jih uporabljamo v otroški kozmetiki,
  • zanimiv pregled izdelkov na trgu (in sestavin, ki jih vsebujejo), ki so najbolj široko uporabljani in svetovani,
  • predstavitev formulacij z obrazložitvijo izbora sestavin in nasveti za prilagajanje,
  • PDF skripto z vso teorijo in PPT predstavitve,
  • kupon za 15% popust pri nakupu sestavin pri največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami,
  • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).

Želiš še več?

Potrebno predznanje

Posebnega predznanja za udeležebo na tečaju ne potrebuješ, lahko pa osnovno znanje negi kože in naravnih sestavinah pridobiš na spletnem tečaju Aromakozmetika za obraz, ki je odskočna deska za večino spletnih tečajev, kjer znanje nadgrajuješ.

Nadgrajevanje znanja

Če si pri ustvarjanju izdelkov bolj začetnica, si lahko ogledaš tudi naše začetne delavnice in spletne tečaje, namenjene pridobivanju osnovnega znanja in postavljanju temeljev. V primeru, da ustvarjaš že več, pa pokukaj med naše napredne delavnice in izberi pravo zase. Izbiraš lahko med kozmetičnimi, aromaterapevtskimi in zeliščarskimi tematikami. Vsem, ki si želite poglobljenega znanja in celostnega pristopa, pa svetujem obisk celoletnega izobraževanja Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike.

Veliko zanimivih formulacij lahko najdeš tudi med našimi mesečnimi recepturami

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

 

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je dermaestetk in mediestetk ter mednarodno certificirana aromaterapevtka. Svoja izobraževanja je opravila na svetovno znanih formulatorskih in aromaterapevtskih šolah, seminarjih in konferencah. V zadnjih letih se zelo poglablja v skrivnostno delovanje naše kože, saj je skozi delo ugotovila, da je to nujna osnova za dobre in smiselno formulirane izdelke. Izobrazila se je iz dermatologije, patologije kože in pridobila naziv dermadiagnostik, saj opravlja tudi specializirane poglobljene dermadiagnostične preglede z napravo Cortex DermaLab.

Svoje znanje o formuliranju in izdelovanju naravne kozmetike ter aromaterapevtskih pripravkov ti podaja preko delavnic v živo, spletnih tečajev ali individualnega svetovanja. Vsak mesec izdaja novo napredno visokoučinkovito formulacijo v rubriki Mesečne recepture. V primeru, da potrebuješ redno podporo, saj se ti pri formuliranju, ustvarjanju in raziskovanju porajajo vprašanja, pa ti pomaga v spletnem formulatorskem članstvu Formulatorski pospeševalnik.



Košarica

Zapri