Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Spletni tečaj: 5 SOS eteričnih olj za poletje

Tip delavnice:

Preko spleta

Izvajajo:

Inka P. Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka, dermaestetik in mediestetik

Cena: 69,00 €

Končno so tu toplejši dnevi. ♥ Z njimi pa v naš vsakdan prihaja tudi kar nekaj poletnih izzivov. Z eteričnimi olji si lahko pomagamo pri številnih vsakodnevnih tegobah in tokrat bomo pogledali poletno obarvane.

Pripravili bomo SOS torbico s 5 glavnimi eteričnimi olji, ki ne smejo manjkati na popotovanju, dopustu ali pohajkovanju po naravi.

Naučil/a se boš kako jih PRAVILNO in VARNO uporabljati, pri katerih vse težavah ti lahko pomagajo in kakšen način uporabe je najbolj UČINKOVIT.

Kje vse te bodo podprla obravnavana eterična olja?

  • Ker v toplejših mesecih več športamo in hribolazimo, nas pogosto obišče "muskelfiber" ali se pripeti kakšna manjša športna poškodba. Našim mišicam in sklepom bomo ponudili olajšanje, zmanjšali bolečino in vnetje ter pospešili regeneracijo.
  • Ker smo veliko zunaj (v naravi, na vrtu, obiščemo morje in gore), se pripetijo takšne in drugačne poškodbe: ureznine, žulji, piki mrčes, praske, udarci, podplutbe. Z eteričnimi olji bomo rane razkužili, odpravljali modrice, omilili morebitno bolečino in spodbudili celjenje kože.
  • Ker bomo v prihajajočih mesecih več izpostavljeni sončku, moramo poskrbeti tudi za našo kožo, ki potrebuje intenzivno obnovo zaradi oksidativnega stresa. Kožo bomo regenerirali, delovali antioksidativno in blažili morebitne opekline.
  • Ker se na dopustu sprostimo, zaradi padca kortizola imunski sistem "izpreže" in mnogi zbolijo. Zato si bomo pogledali tudi eterična olja, ki podprejo naš imunski sistem.
  • Poleg vsega zgoraj naštetega nas bodo eterična olja v vročih poletnih dneh tudi hladila in nam pomagala pri morebitnih slabostih (zaradi vožnje ali visokih temperatur), vrtoglavicah ali glavobolih. Pomagala bodo tudi pri zatečenih in preobremenjenih nogah.

Več si preberi v zavihku "Podroben program", kjer najdeš tudi spisek vseh 24 formulacij.

Spletni tečaj je zelo PRAKTIČNO NARAVNAN. Vse zgoraj omenjene težave pokrijemo z le nekaj sestavinami in enostavnimi izdelki, brez posebnih pripomočkov in segrevanja. Recepture so zasnovane tako, da jih lahko izdelaš kadarkoli in kjerkoli.

Pokazala ti bom kako si izdelaš terapevtsko masažno olje ali SOS roll-on, nosni inhalator in učinkovit losjon. Priprava je zelo enostavna; potrebuješ le nekaj osnovnih sestavin, izdelki pa so pripravljeni v minutki ali dveh.

S pridobljenim znanjem boš SAMOZAVESTNO izdeloval/a VARNE pripravke za izzive, na katere naletiš v poletnem času. Tvoj dopust bo tako BOLJ MIREN, saj boš opremljen/a z znanjem za pomoč celotni družini. Obisk lekarne pred odhodom na dopust ne bo več potreben, saj te bo v tvoji novi SOS TORBICI čakalo vse, kar potrebuješ za "krizne" trenutke.

V sklopu delavnice te čaka kar 24 različnih receptur za domače ustvarjanje. ♥

Vsebina:

  1. 1. Osnove aromaterapije
  2. 2. Načini uporabe eteričnih olj
  3. 3. Varna uporaba eteričnih olj
  4. 4. Pregled 5 eteričnih olj za poletne izzive:
  • prava sivka
  • laški smilj
  • poprova meta
  • rožmarin
  • čajeva mirta (čajevec)
  1. 5. Kako se odločamo kateri izdelek pripraviti?
  2. 6. Kako se odločamo glede uporabljene koncentracije EO?
  3. 6. Praktični prikaz izdelave osnovnih izdelkov: terapevtsko olje oz. roll-on, nosni inhalator in losjon
  4. 7. Q&A: vprašanja in odgovori

Več v zavihku Podroben program ...


Zaželeno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, primerno tudi za začetnike. Tečaj priporočam tudi tistim, ki eterična olja že uporabljate, ampak bi želeli dopolniti svoje znanje.

Darilo
Ker te rada pocrkljam, sem se v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike dogovorila, da ti ob nakupu pripada 15% popust. Kodo za popust prejmeš ob nakupu tečaja.

Ali veš...?
...da lahko ta tečaj v sklopu spletnega formulatorskega članstva Formulatorski pospeševalnik prejmeš brezplačno? Članstvo je bližnjica do tvojega uspeha, saj z njim dosežeš cilj hitreje in bolj lahkotno. V njem te čaka konstantna podpora in odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija in pripadnost družini istomislečih. Nadgradi znanje, izboljšaj izdelke in daj koži točno tisto, kar potrebuje. ♥

Aromaterapija za poletne dni

Tečaj je idealen zate, če:

  • obožuješ aromaterapijo in eterična olja;
  • si želiš z eteričnimi olji pomagati v vsakdanjem življenju;
  • te zanima izdelava terapevtskih mešanic za vsakodnevne izzive;
  • želiš izvedeti več o posameznih obravnavanih eteričnih oljih in tem, kje vse te lahko podprejo;
  • te zanima kako eterična olja uporabljati varno in smiselno;
  • si želiš ustvariti naravne, a visokoučinkovite pripravke enostavno in hitro;
  • želiš dopolniti in nadgraditi svoje znanje ali pa šele vstopiti v krasen svet aromaterapije.

 
Večini ljudi predstavlja izziv odločitev katero eterično olje za specifično težavo izbrati, kakšen delež ga uporabiti ter kateri način aplikacije je najprimernejši, da z eteričnim oljem dosežemo najboljši učinek. Zato je na tečaju del časa namenjen tudi grajenju posameznega primera težave in iskanju najboljše rešitve.

Aromaterapija za poletne dni

Z nakupom tečaja prejmeš:

  • video posnetke predavanj, ki ti podajo obsežno in pomembno teorijo,
  • 3x Q&A, ki smo jih imeli preko zoom-a z udeleženci v živo,
  • skupaj skoraj 7 ur posnetkov, ki so razdeljeni v krajše module,
  • naknadno podporo v spletni učilnici (za vsa vprašanja);
  • PFD datoteke PowerPoint predstavitev s predavanj;
  • 24 formulacij za vsakodnevne poletne izzive;
  • dostop do spletne učilnice za 1 leto, z možnostjo podaljšanja;
  • kupon za 15% popust pri nakupu v največji slovenski spletni trgovini z naravnimi sestavinami.

Med formulacijami za izdelke te čakajo:

  • pripravki proti bolečinam, zvinom, muskelfibru in vnetim mišicam;
  • izdelki za nego kože: piki, udarci, poškodbe, vnetja, opekline, žulji, glivice, modrice...
  • mešanice za hlajenje, preganjanje slabosti, glavobola in vrtoglavice;
  • izdelki proti prehladu, zamašenem nosu in za dvig imunskega sistema;
  • SKUPAJ KAR VEČ KOT 20 FORMULACIJ (enostavnih in nadgrajenih).

Želiš še več?

Če se navdušuješ nad uporabo eteričnih olj, a si na tem področju še začetnica, te vabim na tečaj aromaterapije za vsakodnevne izzive, kjer se s pomočjo eteričnih olj naučiš reševati težave ob stresu, nespečnosti, tesnobi, prehladu, hiperaktivnosti otrok in še marsičem. Preproste rešitve za vsakodnevne tegobe.

V primeru, da bi želela v aromaterapijo "zagrizti" bolj zavzeto in eterična olja spoznati celostno, se mi pridruži na celoletnem šolanju Velika šola aromaterapije, ki ti poda poglobljeno znanje in holistični pristop. Po opravljenem šolanju boš samozavestno, varno in učinkovito izdelovala aromaterapevtske mešanice in z njimi pomagala sebi, svoji družini in po želji tudi strankam. Šolanje je primerno tudi kot priprava na NPK aromaterapevt/ka, če želiš aromaterapijo pretvoriti v svoj posel.

Če te zanimajo zdravilna zelišča in botaničnimi ekstrakti, te lepo vabim tudi v spletni tečaj Macerati in mazila, ki te popelje v zanimiv svet izdelave oljnih izvlečkov. Vse, ki vas zanima destilacija, pa lepo vabim na spletni tečaj Destilacija in hidrolati. Z njegovo pomočjo bo tvoj donos eteričnega olja še večji, hidrolati pa bodo še bolj kakovostni. Na tečaju izveš vse o destilaciji v majhnem obsegu in se lažje odločiš kakšen destilator bo najboljši za tvoje potrebe.

Vabljen/a v spletno članstvo Formulatorski pospeševalnik

V mojem spletnem formulatorskem članstvu te čaka konstantna podpora, odgovori na vsa tvoja vprašanja, motivacija za ustvarjanje, predvsem pa bližnjica do tvojega cilja, ki ga dosežeš hitreje in bolj lahkotno. V sklopu članstva ti omogočim tudi brezplačen dostop do naših vsebin (spletni tečaji, webinarji, mesečne recepture in individualno svetovanje), ki si jih v vsakem članskem obdobju izbiraš po svoji želji in preferencah. Za nadgradnjo znanja, še boljše izdelke in zadovoljno kožo. ♥

Prednosti spletnih tečajev

Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletne učilnice prejmeš za 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikokrat želiš, ravno tako imaš na voljo podporo za vsa vprašanja. Vse pisno gradivo (skripta, PowerPoint predstavitve, formulacije) si lahko preneseš na računalnik/pametni telefon in ti tako ostane za vedno. V primeru, da želiš tudi do video posnetkov predavanj daljši dostop, imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa za 1 leto. V to ceno so zajete tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo), če do njih pride. Ker je platforma za nas plačljiva na mesečni bazi, žal neomejenega dostopa do vsebin ne moremo ponuditi, lahko pa dostop podaljšaš za simbolno ceno.

 

Inka

O predavateljici

Inka P. Gerkšič je mednarodno certificirana aromaterapevtka, ki svoje znanje pridobiva pri svetovno znanih aromaterapevtih v najboljših šolah na tem področju. Znanje iz angleške šole aromaterapije je pridobila na Aromahead Institutu pod mentorstvom Andree Butje, svoje znanje pa poglobila s francosko šolo aromaterapije pri Cathy Skipper in Jade Shutes. Študij je nadaljevala na Tisserand Institutu, kjer je svoje znanje poglobila v smeri varnosti eteričnih olj in farmakologije (farmakokinetike in farmakodinamike).

Njena strast je raziskovanje skrivnostnega delovanja naše kože, zato je s študijem nadaljevala pri Robertu Tissterandu in Rhiannon Lewis, kjer je izpopolnjevala znanje iz aromadermatologije. O aromaterapiji za ženske je znanje črpala pri Jo Kellet, o aromapsihologiji pa pri Rhiannon Lewis. O destilaciji se je učila pri Marcu Valussiju in Ann Harman. Navdušenje nad eteričnimi olji jo je vodilo v poglobljeno raziskovanje in napredna izobraževanja, udeležila pa se je tudi mednarodne aromaterapevtske konference Botanica v Brightnu.

VSEBINA TEČAJA 5 SOS eteričnih olj za poletne izzive:

1. Uvod

  • Kaj je in kaj ni aromaterapija?
  • Kaj so eterična olja in kako jih pridobivamo?
  • Kako uporabljamo eterična olja?
  • Kako eterična olja delujejo na človeka?
  • Glavna področja, kjer nam lahko aromaterapija pomaga
  • Kako uporabljati eterična olja?
  • Načini uporabe eteričnih olj
  • Varna uporaba eteričnih olj
  • Previdnostna opozorila

2. Prava sivka

  • Kako prepoznavamo pravo sivko?
  • Terapevsko delovanje EO sivke
  • Od česa je odvisno delovanje?
  • Ogled GC/MS analize EO sivke
  • Primerjava sestave različnih serij EO sivke
  • Pogoste zmote pri sivki in njenem EO

3. Laški smilj

  • Kako prepoznamo laški smilj in ga razlikujemo od peščenega?
  • Terapevsko delovanje EO smilja
  • Od česa je odvisno delovanje?
  • Ogled GC/MS analize EO smilja
  • Primerjava sestave različnih serij EO smilja

4. Poprova meta

  • Kako prepoznamo poprovo meto?
  • Terapevsko delovanje EO poprove mete
  • Previdnostna opozorila
  • Ogled GC/MS analize EO poprove mete
  • Primerjava sestave različnih serij EO poprove mete

5. Rožmarin

  • Kako je videti rastlina?
  • Terapevsko delovanje EO rožmarina
  • Od česa je odvisno delovanje?
  • Previdnostna opozorila
  • Kemotipi pri rožmarinu
  • Ogled GC/MS analize EO rožmarina
  • Primerjava sestave različnih kemotipov EO rožmarina

6. Čajevec

  • Kako je videti rastlina?
  • Terapevsko delovanje EO čajevca
  • Od česa je odvisno delovanje?
  • Ogled GC/MS analize EO čajevca
  • Primerjava sestave različnih serij EO čajevca

7. Formulirajmo skupaj I.

  • Kako se odločamo kateri izdelek pripravimo glede na težavo?
  • Kdaj je primeren posamezen način uporabe EO?

8. Formulirajmo skupaj II.

  • Kako se odločam glede uporabljenega deleža EO?
  • Kako določam primeren procent uporabe EO?

9. Praktični prikaz izdelave pripravkov

  • Izdelava roll-on izdelka
  • Izdelava nosnega inhalatorja
  • Izdelava losjona

10. q&a

  • 3x posnetki Q&A, ki sem jih imela s tečajniki v živo preko zooma
  • ogromno dodanih informacij o aromaterapiji in eteričnih oljih

 

Med formulacijami te čakajo:

VROČINA, SLABOST, GLAVOBOL

  • Nosni inhalator proti slabosti (potovalna, zaradi vročine)
  • Nosni inhalator proti slabosti - nadgradnja
  • Roll-on proti glavobolu
  • Nosni inhalator za lajšanje prebavnih težav
  • Nosni inhalator proti glavobolu

PREHLAD, ZAMAŠEN NOS, IMUNSKI SISTEM

  • Nosni inhalator za odpiranje dihalnih poti
  • Protiprehladno olje
  • Nosni inhalator za podporo imunskemu sistemu

BOLEČINE, POŠKODBE, "MUSKELFIBER"

  • Protibolečinsko masažno olje
  • Protibolečinsko masažno olje - nadgradnja (hladilno)
  • Protibolečinsko masažno olje - nadgradnja (grelno)
  • Masažno olje proti "muskelfibru"
  • Protibolečinski nosni inhalator

RANE, MODRICE, POŠKODOVANA KOŽA

  • Roll-on za celjenje ran
  • SOS nega po piku komarja
  • Roll-on po piku in proti srbečici
  • Mešanica za čudežno celjenje
  • Terapevtsko olje za modrice, podplutbe
  • Losjon za opekline, sončeno in vneto kožo
  • Nega brazgotine

OSTALE UPORABNE RECEPTURE

  • Gel proti glivicam
  • Kopel za utrujene vroče noge
  • Kopel za hladne noge s slabo prekrvavitvijo
  • Repelent


Košarica

Zapri