Pridruži se mi na popotovanju do lepe kože, prejmi e-priročnik "Spoznaj svojo kožo" in zasij v vsej svoji lepoti!
Pridruži se mi

Mazilo za pasje tačke

16. januar 2017

Pa smo ga le dočakali. Sneg je tu! :)

Pogled z mojega okna gleda na manjši hribček, po katerem se veselo spuščajo otroci na sankah. Kakšno veselje! :) Malo manj so navdušeni starši, ki morajo čistiti avtomobile in zasnežene dovoze. Še manj pa bodo veseli naši štirinožni prijatelji, ki bodo na sprehode hodili po bogato posoljenih pločnikih in cestah.

Tokrat s tabo delim recept za enostavno mazilo namenjeno pasjim tačkam. Z njim jim pomagaš zaščititi tačke pred soljo in grobim strjenim snegom. Mazilo je odlično za poškodovane, vnete ali ranjene blazinice, saj pospešuje celjenje in preprečuje infekcije. Primerno je tudi za suho kožo uhljev ali razpokano suho kožo smrčka.


Kaj pa poletje?

Mazilo je primerno tudi za vroče poletne mesece, ko pasje tačke potrebujejo zaščito pred vročim asfaltom ali pa regeneracijo, če je prišlo do poškodb. Mazilo spodbuja celjenje ran in ureznin, blaži morebitne opekline (pazite, da do njih ne pride - asfalt vedno najprej potipajte z dlanjo, da vidite ali ni prevroč!), blazinice ščiti in preprečuje razjede ter popokano in izsušeno kožo blazinic.
 
aromaterapija za hišne ljubljenčke


Mazilo za pasje tačke
(30 ml)

Izdelava:
Čebelji vosek in karite maslo postaviš na vodno kopel, da se stopita. Odstaviš z vodne kopeli in ob neprestanem mešanju dodaš macerata. Tik preden vliješ v primerno embalažo, dodaš še vitamin E in eterično olje ter dobro premešaš.

Rok uporabe:
Če so sestavine sveže, bo mazilo zdržalo tudi leto dni in dlje.

*OPOZORILO: Eterična olja delujejo izredno blagodejno tudi na naše hišne ljubljenčke. Uporabljamo jih za regeneracijo kože, pri vnetjih, za odganjanje klopov in bolh ter pri številnih zdravstvenih težavah (artritis, ekcemi, izpadanje dlake,…). Vendar pa je potrebno biti pri izbiri eteričnih olj izjemno previden, saj so mnoga eterična olja, ki so za človeka varna, za hišne ljubljenčke toksična. Eterično olje prave sivke (Lavandula angustifolia) je za kužke varno.


Nekaj besed o izbranih sestavinah:


Čebelji vosek deluje antiseptično in ščiti občutljive blazinice pred izsuševanjem in soljo.
Karite maslo ima protivnetno in regenerativno funkcijo. Ščiti.
Ognjičev macerat deluje protivnetno in pospešuje celjenje.
Kamilični macerat pomirja razdraženo kožo in celi. Lahko ga menjaš za ognjičevega.
Vitamin E je naravni antioksidant in podaljša obstojnost mazila.
Eterično olje sivke deluje protivnetno in regenerativno. Pospešuje celjenje in pomirja.


 Spletni tečaj Macerati in mazila

Najboljši macerati so tisti, ki jih izdelamo sami. Kako pravilno izdeluješ macerate? Rastlinski material sušiš ali ga namočiš svežega? Macerat izdeluješ na soncu ali v temi? V katerem rastlinskem olju? Kakšno mora biti razmerje med oljem in rastlinskim materialom? Kako ga zaščitiš pred oksidacijo in mu podaljšaš rok uporabe? Kako formuliraš in izdelaš zares dobra mazila, ki bodo najboljša na trgu? Pridruži se mi na spletnem tečaju Macerati in mazila. Kaj te v njem čaka?

Poleg obsežnega dela o maceratih in njihovi izdelavi, velik del tečaja predstavlja tudi učenje formuliranja (grajenja receptur) za mazila. Obsežno vsebino si lahko ogledaš na zavihku "Podroben program", kjer imaš tudi seznam kar 20 različnih receptur, ki te čakajo znotraj tečaja. Se vidiva! ♥



Košarica

Zapri